Navratri: De Vurige Dans van Vrouwelijke Kracht en Moed


2 / 2

De wereld staat over enkele dagen stil bij de eerste tonen van Navratri. Elk ritme, elke kleur, elk gebed tijdens dit negendaagse festival is een eerbetoon aan de ontembare vrouwelijke kracht: Shakti. Maar dit is meer dan een spirituele viering. Het is een herinnering aan de brandende vlam van doorzettingsvermogen, moed en kracht die in elke vrouw brandt.

Denk aan Indira Gandhi. In de stormen van de politiek stond ze stevig als een rots, onwrikbaar in haar overtuigingen, waardoor ze India door enkele van zijn meest turbulente tijden leidde. Ze was niet alleen een politiek icoon, maar ook een symbool van vrouwelijke kracht in een door mannen gedomineerde wereld.

En dan is er Kalpana Chawla, wiens dromen niet gebonden waren aan de aardse beperkingen. Ze streefde naar de sterren en werd de eerste Indiase vrouw in de ruimte. Haar reis was er een van grenzeloze ambitie, die liet zien dat de sterren niet buiten ons bereik liggen als we de kracht hebben om te dromen.

Marie Curie, Rosa Parks, Kiran Bedi, Sudha Murthy – deze namen stralen. Ze stralen van moed, van doorzettingsvermogen, van een onverzettelijke geest. Ze vertegenwoordigen verschillende generaties, achtergronden en uitdagingen, maar ze delen een ontembare vlam die brandt met de kracht van duizend zonnen.

Tijdens Navratri komen we samen, niet alleen om de goddelijke moeder te eren, maar om ons te laten inspireren door deze vurige geest. De verhalen, de muziek, de gebeden, ze zijn allemaal doordrenkt met een kracht die diep in ons wezen resoneert. De kracht van de vrouw.

Wanneer we kijken naar de verhalen van deze vrouwen, zien we niet alleen hun successen, maar ook de obstakels die ze overwonnen. Elk van hen had momenten van twijfel, van angst, van onzekerheid. Maar wat hen onderscheidde, was hun vermogen om op te staan, om die obstakels te trotseren en om hun vlam nog feller te laten branden.

Deze Navratri, laten we niet alleen vieren, maar ook herinneren en opnieuw bevestigen. Herinneren aan de kracht die in elk van ons leeft. Bevestigen dat we, net als deze ongelooflijke vrouwen, de kracht hebben om bergen te verzetten, sterren te bereiken en de loop van de geschiedenis te veranderen.

Mogen de komende negen nachten een viering zijn van de Shakti in ons allemaal. Mogen we dansen met de overtuiging dat we onoverwinnelijk zijn. Mogen we zingen met de passie van onze overtuigingen. En mogen we, geïnspireerd door de kracht van deze opmerkelijke vrouwen, onze eigen paden van moed en overtuiging smeden.

Navratri is meer dan een festival; het is een oproep tot actie. Het is een uitdaging om groot te dromen, om onverschrokken te zijn en om de wereld te laten zien wat het werkelijk betekent om de kracht van een vrouw te hebben.

Gepubliceerd door Jai Ambe, Nanda Baldew

Regressie, Systemisch coaching, Familieopstellingen, Hypnose, Advocatuur en Gendervraagstukken. Even een Rustmoment. Van negatief naar positief. Jai Ambe (Leve de Godin der eenheid).

%d bloggers liken dit: